Sfantul Ioan Bosco sarbatorit de comunitatea salezienilor din Republica Moldova - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Sfântul Ioan Bosco sărbătorit de comunitatea salezienilor din Republica Moldova

[2019-02-13]
Sărbătoarea Sfântului Ioan Bosco, a cărui celebrare liturgică este la 31 ianuarie, a fost anul acesta într-o zi de joi. La propunerea salezienilor, sărbătoarea a fost celebrată în duminica cea mai apropiată, la 3 februarie. Evenimentul s-a desfășurat în două etape: una recreativă, la Oratoriul Don Bosco (cu scenete, dansuri, jocuri) și alta liturgică, în biserica parohiei „Sf. Fecioară Maria, Ajutorul Creștinilor”.

Astfel, copiii și tinerii de la Oratoriul Don Bosco din Chișinău, de la Centrul „Mama Margherita”, credincioșii parohiei, precum și toți oaspeții care au binevoit să se alăture, au avut ocazia să se bucure de diferite momente frumoase și de o sărbătoare de neuitat. Preasfințitul Anton Coșa a prezidat Sfânta Liturghie, alături de preoți din alte parohii și de surorile din Congregația Surorilor Providenței. În predică și în mesajul său de salut, Preasfințitul Anton a folosit cuvinte de încurajare: „cu o încredere nemărginită în Providența Tatălui ceresc, cu o totală dăruire de sine, fără a se da bătut vreodată în fața încercărilor și atâtor obstacole, don Bosco a realizat într-adevăr aceea figură a pastorului, în conformitate cu acel prim vis pe care l-a avut la vârsta de noua ani. Don Bosco a fost convins din experiența că sfințenia aduce o notă de bucurie în existența, chiar dacă ea este marcată de încercări și suferințe. Cât de important este pentru noi astăzi să redescoperim credința ca sursa de bucurie. Vă mulțumesc vouă salezienilor, pentru prezența voastră prețioasă în acest oraș, și vă doresc să știți să perseverați dincolo de inevitabilele dificultății care se prezintă pas cu pas.”
La final, superiorul casei, pr. Andrei, a anunțat că, în spiritul Sfântului Ioan Bosco, care a presimțit importanta răspândirii mesajului lui Cristos prin orice mijloc, inclusiv presă și cărți, comunitatea salezienilor pune la dispoziție o bibliotecă cu cărți religioase, pentru a aprofunda cât mai mult cunoașterea elementelor importante ale credinței și vieții noastre catolice. După Sfânta Liturghie, toți au fost invitați la o agapă frățească, prelungind bucuria trăită pe parcursul zilei în cinstea Sfântului Ioan Bosco. (pr. Tiziano Baracco SDB pentru CatolicMold.md)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 971, Ultimul acces: 2024-04-17 14:44:57