ASCOR Arad: Marsul Colindatorilor „Cantec si Lumina” - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

ASCOR Arad: Marșul Colindătorilor „Cântec și Lumină”

[2018-12-13]
de Florin Nicolaie

Asociația Studenților Creștin Ortodocși, filiala Arad, a organizat miercuri, 12 decembrie 2018, Marșul colindătorilor intitulat „Cântec și Lumină”.
Evenimentul a început la ora 17:00, prin oficierea în biserica Facultății de Teologie a Acatistului Sfântului Ierarh Spiridon al Trimitundei, de Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Aradului.
După slujbă, cei prezenți au mers în procesiune pe traseul: Facultatea de Teologie Ortodox㠖 Catedrala Veche – Teatru – Primărie- Catedrala Arhiepiscopală ,,Sfânta Treime”. Pe parcursul deplasării au fost cântate colinde.
Marșul colindătorilor condus de Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul
Ajunși la Catedrala Arhiepiscopală, grupul de colindători a fost întâmpinat de Arhiepiscopul Timotei al Aradului, care a rostit un cuvânt acestora, subliniind faptul c㠄acest marș a realizat o unitate între cele două Catedrale pe de o parte, iar de pe altă parte între Biserică și instituțiile cultural- administrative”.
Evenimentul, devenit deja tradiție în orașul Arad, a fost organizat de membrii ASCOR Arad în colaborare cu Facultatea de Teologie Ortodoxă Ilarion V. Felea Arad, Arhiepiscopia Aradului și Primăria Municipiului, informează Arhiepiscopia Aradului.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 819, Ultimul acces: 2024-04-09 13:02:57