Ministrul Culturii a vizitat mai multe biserici monument istoric din Arhiepiscopia Targovistei - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2018 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Ministrul Culturii a vizitat mai multe biserici monument istoric din Arhiepiscopia Târgoviștei

[2018-07-08]
de Gheorghe Anghel

Ministrul Culturii și al Identității Naționale, George Ivașcu, a vizitat sâmbătă mai multe biserici monument istoric din Arhiepiscopia Târgoviștei.
Pe parcursul acestei vizite a fost însoțit de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei.
Au fost vizitate lăcașe de cult de patrimoniu datând din secolele XV-XVII: biserica Strâmbeanu din comuna Potlogi, biserica fostei mânăstirii Gorgota și biserica din Doicești, iar din Municipiul Târgoviște, bisericile Sf. Gheorghe, Sf. Dumitru, Sf. Voievozi, Sf. Nicolae Androneșți, Sf. Nicolae Simuleasa și Mânăstirea Stelea.
Potrivit unui comunicat emis de Arhiepiscopie, în cadrul vizitei s-a discutat despre necesitatea sprijinirii restaurării bisericilor vizitate precum și despre activitățile culturale desfășurate de Eparhia Târgoviștei în Anul Centenarului Marii Uniri.
Alături de Ministrul Culturii și Arhiepiscopul Târgoviștei au fost prezenți: Adrian Țuțuianu, vicepreședinte al Senatului României, reprezentanți ai autorităților județene și locale, precum și părinți consilieri de la Centrul Eparhial.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 73, Ultimul acces: 2018-12-17 19:51:31