Mitropolitul Clujului a resfintit cea mai veche biserica din Beclean - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2018 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Mitropolitul Clujului a resfințit cea mai veche biserică din Beclean

[2018-07-09]
de Gheorghe Anghel

Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului a resfințit duminică cea mai veche românească din orașul Beclean.
Actualul locaș de cult datează din 1974 și a fost construit pe locul cele ridicate în perioada 1800-1804. Lăcașul de cult a fost târnosit în 1979 de Arhiepiscopul Teofil Herineanu.
După slujba de resințire a lăcașului ocrotit de Sfinții Arhangheli Gavriil și Mihail, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a oficiat Sfânta Liturghie în prezența a numeroși credincioși.
După pericopa evanghelică, ierarhul a rostit o omilie în care a evidențiat faptul că Domnul Iisus Hristos este Doctorul trupurilor și al sufletelor, informează site-ul oficial al Eparhiei.
Doctorul cel Mare, Doctorul sufletelor și al trupurilor își exersează misiunea tămăduitoare peste tot, dar în mod special în Biserică, a subliniat Înaltpreasfințitul Părinte Andrei.
Arhitectura bisericii este în formă de navă, iar locașul are o lungime de 23 de metri, lățime 10 metri, înălțime a turlei de 12 de metri, cu o grosime a zidului de 0,8 metri. Pictura a fost executată în tehnica tempera de pictorul bistrițean Vasile Moțoc.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 172, Ultimul acces: 2018-12-16 13:36:52