Cincu :: Biserica Sf. Nicolae - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Sf. Nicolae
Cincu
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Cincu
Comună:Cincu
Județ:Brașov
Adresa:în cimitir
Cod poștal:507045
Persoană de contact :pr. Florin Butum
Telefon :0268... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail : @yahoo.com
Adrese utile:protopopiatulFagaras.wordpress.com, www.mitropolia-ardealului.ro, www.judBrasov.ro, www.prefecturaBrasov.ro
Preot:Florin Butum
Hram:Sf. Nicolae
Stil arhitectonic:Neobizantin
Știri despre biserică:

»  Sfințire de biserică în localitatea Cincu. Slujba a fost oficiată de doi ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române (2017-08-21)

 Închide 

Sfințire de biserică în localitatea Cincu. Slujba a fost oficiată de doi ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române

[2017-08-21]
de Andrei Pau

Numeroși credincioși din Cincu, județul Brașov, au participat în data de 20 august 2017 la evenimentul prilejuit de sfințirea Bisericii Sfântul Ierarh Nicolae din localitate.
Slujba a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, împreună cu Înaltpreasfințitul Părinte Serafim, Mitropolitul Ortodox Român al Germaniei, Europei Centrale și de Nord. Răspunsurile liturgice au fost oferite de Corala Armonia din Constanța.
În continuare, cei prezenți au participat la Sfânta Liturghie săvârșită de cei doi ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române, notează site-ul oficial al Mitropoliei.
Omilia a fost rostită de IPS Mitropolit Serafim care a explicat înțelesul duhovnicesc al Pildei datornicului nemilostiv din Evanghelia citită la Sfânta Liturghie. În debutul predicii, ierarhul a evidențiat că Dumnezeu s-a împăcat cu oamenii prin jertfa Fiului Său.
Creștinismul este religia împăcării lui Dumnezeu cu oamenii. Dumnezeu ne-a împăcat cu Sine după păcatul primilor oamenilor și al tuturor oamenilor până la Hristos, acum 2000 de ani. El S-a împăcat cu noi prin jertfa Fiului Său. El L-a trimis în lume pe Fiul Său, pe Mântuitorul Iisus Hristos, Care a propovăduit Evanghelia și i-a învățat pe oameni să trăiască în unitate și în dragoste, a spus Înaltpreasfinția Sa.
În finalul predicii, Mitropolitul Ortodox Român al Germaniei, Europei Centrale și de Nord a spus că Dumnezeu ne pune nouă o singură condiție ca să fim iertați. El ne cere să iertăm la rândul nostru greșelile semenilor noștri.
Cei mai mulți dintre noi avem probleme de a ierta semenilor, apropiaților noștri, uneori și în familie nu putem să iertăm o vorbă, o greșeală, a concluzionat ierarhul.
După oficierea Sfintei Liturghii, IPS Mitropolit Laurențiu l-a hirotesit iconom stavrofor pe părintele Florin Adrian Butum și a oferit acte de cinstire atât membrilor Adunării și Consiliului parohial, precum și mai multor binefăcători pentru implicarea în viața parohiei. De asemenea, Ierarhul i-a felicitat pe credincioși și pe toți cei implicați în înfrumusețarea bisericii parohiale.
Dumnezeu are pentru fiecare binefăcător un dar. Noi așteptăm să ne fie plătite datoriile și ne cerem drepturile, dar Dumnezeu nu rămâne niciodată dator. Cel mai mare drept pe care îl avem noi este venirea binecuvântării lui Dumnezeu peste noi, a spus IPS Laurențiu.
Biserica Sfântul Nicolae din Cincu a fost construită la 1800 și nu s-au găsit mărturii ale târnosirii ei de un arhiereu. După 10 ani de lucrări de înnoire și înfrumusețare, lăcașul de cult a fost pregătit pentru sfințire.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 558, Ultimul acces: 2020-05-24 03:43:11


Nr. vizualizări:1671
Data ultimei vizualizări:2020-05-24 03:43:11
Data actualizare:2016-03-25 09:23:43
Data încărcării:2009-10-26 08:48:00
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:4
Fotografi:Constantin Banciu: 4

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2014-04-13
Aparat: NIKON E8800
Contor: 142

Vedere de ansamblu
Foto: Constantin Banciu

Data: 2010-04-17
Aparat: NIKON E8800
Contor: 43

Vedere de ansamblu
Foto: Constantin Banciu

Data: 2013-07-21
Aparat: NIKON E8800
Contor: 25

Vedere de ansamblu
Foto: Constantin Banciu

Data: 2010-04-17
Aparat: NIKON E8800
Contor: 45

Vedere din lateral
Foto: Constantin Banciu