Liderul anglican din Roma despre Papa si relatiile ecumenice - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Liderul anglican din Roma despre Papa și relațiile ecumenice

[2016-01-30]
Directorul Centrului Anglican din Roma și reprezentantul Arhiepiscopului de Canterbury la Sfântul Scaun, Arhiepiscopul David Moxon, a vorbit săptămâna aceasta într-un interviu despre felul în care Papa Francisc, "prin firea sa extrovertită și prin iubirea sa autentică pentru celelalte Biserici și comunități eclesiale", face ecumenismul atractiv și posibilitatea unor relații mai apropiate între creștini mai profundă și mai accesibilă. El a mai vorbit și despre ceea ce este comun catolicilor și anglicanilor și despre cum se realizează munca de apropiere.
În plus, prelatul anglican și-a exprimat speranțele pentru îmbunătățirea relațiilor dintre catolici și anglicani, și dintre toți creștinii. În urma Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor, această rugăciune este importantă, a spus el, "deoarece în acest fel suntem atrași mai aproape de Cristos în actul de rugăciune. Dacă Cristos este centrul tuturor gândurilor și rugăciunilor noastre... atunci devenim mai apropiați unii de alții în acest proces, în mod natural".
Arhiepiscopul Moxon a declarat că speră ca anglicanii și catolicii să se apropie unii de alții în problemele legate de dreptate și dezvoltare, "incluzând sclavia modernă și traficul uman, unde suntem de acord în atâtea privințe; schimbările de climă, referitor la care declarațiile noastre sunt atât de similare; acțiunile prin rețele precum Caritas și Alianța Anglicană. Apoi este munca teologică, ce a identificat că avem în jur de 80% din doctrina de bază în comun. Comisia Internațională Anglicano-Catolică lucrează asiduu pentru a umple distanțele dintre noi în termeni de domenii rămase cu diferențe dogmatice."
În cadrul audienței generale de săptămâna trecută, Papa Francisc a spus că toți creștinii au o misiune comună de a transmite celorlalți milostivirea, în special săracilor și celor abandonați. Întrebat cum crede că pot și trebuie să colaboreze creștinii în această privință, Arhiepiscopul Moxon a răspuns: "Trebuie să împărtășim informațiile, resursele și personalul în marile provocări cu care ne confruntăm. Dacă luați orice problemă legată de sărăcie și abandon, vedeți că individual am fi copleșiți de enormitatea problemei, și că este nevoie să ne unim cu toții forțele acolo unde putem. Aceasta înseamnă rețele ecumenice și poate interreligioase în care să lucrăm împreună mai mult decât o facem acum."

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 756, Ultimul acces: 2024-05-18 07:04:17