Slujire arhiereasca in Parohia Beceni - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Slujire arhierească în Parohia Beceni

[2016-02-01]
În Duminica a 32-a după Rusalii, 31 ianuarie 2016, Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, a efectuat o vizită pastorală în Parohia Beceni din județul Buzău. Alături de un sobor de preoți și diaconi, ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie în biserica parohială cu hramul Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, informează Dragoș Olteanu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei. Răspunsurile liturgice au fost date de Grupul psaltic misionar Sfântul Roman Melodul.
În cuvântul de povățuire adresat credincioșilor prezenți la slujbă, Înaltpreasfinția Sa a explicat faptul c㠄îndreptarea omului, revenirea la starea cea dintâi, de om curat la suflet, aproape de Dumnezeu, capabil de comuniunea cu Părintele ceresc, este posibilă. Iată că Zaheu vameșul ne dă un astfel de exemplu și, după el, mulți alți păcătoși, pe care Mântuitorul Iisus Hristos i-a tămăduit sufletește și i-a acceptat în apropierea Lui, întrucât au găsit puterea, în adâncul sufletului, de a se schimba. De altfel, pocăința înseamnă tocmai această schimbare, a minții și a comportamentului; cu alte cuvinte, străduința omului de a fi, astăzi, mai bun decât a fost ieri, iar mâine, mai bun decât a reușit să fie astăzi. Dacă va merge pe această cale spirituală ascendentă, adică spre Dumnezeu, cu certitudine, creștinul își poate curăți inima de cugete viclene, poate redeveni un om curat, așa cum îl vrea Dumnezeu și cum l-a creat dintru început, «bun foarte» (cf. Facerea 1, 31). Nu de mult, respectiv, în Duminica după Botezul Domnului, am auzit cuvintele prin care Mântuitorul Hristos Și-a început propovăduirea publică a învățăturii Sale dumnezeiești: «Pocăiți-vă, căci s-a apropiat Împărăția cerurilor» (Matei 4, 17), iar, astăzi, ne invită din nou, să reflectăm la necesitatea pocăinței, prin intermediul vameșului Zaheu, care, datorită căinței sale sincere și săvârșirii unor fapte vrednice de pocăință (milostenia față de săraci), a primit de la Hristos confirmarea îndreptării, adică mîntuirea sa și a casei sale. Iar, duminica ce-i poartă numele ne dă tuturor de înțeles că, încet-încet, ne apropiem de Sfântul și Marele Post al Paștilor, o perioadă extrem de importantă pentru viața noastră duhovnicească, în care trebuie să punem accent pe rugăciune, pe pocăință, pe participarea la sfintele slujbe și, îndeosebi, la Sfânta Liturghie, dar mai ales pe săvârșirea faptelor bune. Altfel, nu vom putea adeveri calitatea noastră de ucenici ai lui Hristos, însemnați cu numele Său, prin Taina Sfântului Botez și cea a Mirungerii“, a afirmat Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei.
Piatra de temelie a locașului de cult a fost așezată în anul 1914. Zidirea bisericii s-a încheiat în 1923, sub păstorirea episcopului Ghenadie al Buzăului. De-a lungul timpului, sfântul locaș a trecut prin mai multe lucrări de consolidare și restaurare, ultimele fiind realizate în perioada 1999-2010.
La finalul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian le-a oferit binefăcătorilor, care au ajutat la renovarea și înfrumusețarea bisericii, diplome de cinstire și icoane. De asemenea, chiriarhul a primit din partea parohiei o icoană cu Sfântul Gheorghe.
Tot în această zi, Înaltpreasfinția Sa a sfințit noul Centru socio-medical din localitatea Beceni, precum și o troiță, ridicată deasupra unui izvor.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 2127, Ultimul acces: 2024-05-18 01:47:02