Papa Francisc la Jubileul operatorilor de pelerinaje - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Papa Francisc la Jubileul operatorilor de pelerinaje

[2016-01-21]
Trei mii de operatori de pelerinaje și de rectori de Sanctuare s-au strâns joi în Aula Paul al VI-lea din Vatican, pentru Jubileul lor, ascultându-l pe Papa Francisc vorbindu-le despre frumusețea și devoțiunea celor care merg în pelerinaje și vizitează Sanctuarele, în special în acest Jubileu al Milostivirii. Papa le-a spus celor prezenți că pelerinajul la Sanctuare reprezintă una dintre cele mai elocvente expresii ale credinței poporului lui Dumnezeu, fiind o formă de evanghelizare care trebuie tot mai mult promovată și prețuită.
La Sanctuarele mariane și la cele ale sfinților, a explicat Sfântul Părinte, există o spiritualitate profundă, fiecare persoană venind cu o dorință specială în inimă și cu o rugăciune specială. Ar fi o greșeală să presupunem că cei care merg în grup în pelerinaj nu trăiesc experiența într-un mod personal. De fapt pelerinii își poartă propria istorie, credință, luminile și umbrele vieților lor, și când intră într-un Sanctuar se simt imediat acasă, primiți, înțeleși și sprijiniți. Papa a afirmat apoi că pelerinii care vin la un Sanctuar sunt adesea obosiți, înfometați, însetați fizic dar și spiritual. Pelerinul "are nevoie să fie primită bine fie pe planul material fie pe cel spiritual. Este important ca pelerinul care trece pragul Sanctuarului să se simtă tratat mai mult decât un oaspete, ca unul din familie. Trebuie să se simtă [...] iubit și privit cu ochi de milostivire. Oricine ar fi, tânăr sau bătrân, bogat sau sărac, bolnav și chinuit sau turist curios, să poată găsi primirea cuvenită, pentru că în fiecare este o inimă care îl caută pe Dumnezeu, uneori fără să își dea seama de aceasta pe deplin."
Subliniind importanța Sacramentului Reconcilierii, în special în acest An Jubiliar, Papa a spus că cei care se apropie de confesional o fac deoarece se căiesc de păcatele lor. Dumnezeu, a adăugat el, nu îi condamnă, ci îi primește și îi îmbrățișează, asemenea tatălui pe fiul risipitor. De asemenea Sfântul Părinte a insistat ca preoții ce își desfășoară activitatea în Sanctuare să aibă o inimă milostivă. "Atitudinea lor trebuie să fie aceea a unui tată", iar "a te spovedi într-un Sanctuar (trebuie să fie o) experiență de a atinge cu mâna milostivirea lui Dumnezeu". La final s-a rugat ca oamenii să celebreze acest Jubileu al Milostivirii ca pe un mare pelerinaj.
Imagini:

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1274, Ultimul acces: 2024-05-05 05:52:31