Papa le-a vorbit tinerilor despre "adevarata revolutie" - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Papa le-a vorbit tinerilor despre "adevărata revoluție"

[2005-08-21]
Adresându-se celor aproximativ 800.000 de tineri participanți la veghea Zilei Mondiale a Tineretului, Papa Benedict al XVI-lea a subliniat "adevărata revoluție" care vine de la Dumnezeu și poate să transforme lumea. Salutat cu același entuziasm ca și predecesorul său, Papa Ioan Paul al II-lea, care a inițiat Zilele Tineretului, Papa Benedict al XVI-lea a explicat sâmbătă seara că sfinții sunt "adevărații reformatori".

"Doar de la sfinți, doar de la Dumnezeu vine adevărata revoluție, schimbarea decisivă a lumii", a spus Papa în discursul rostit în limbile germană, engleză, spaniolă, franceză și italiană. Printre sfinții pe care Sfântul Părinte i-a propus ca modele de viață s-au numărat Sf. Benedict, Sf. Francisc de Assisi, Sf. Tereza de Avila, Sf. Ignațiu de Loyola, Sf. Carol Boromeul, fondatorii ordinelor religioase din secolul al XIX-lea care au inspirat și călăuzit mișcarea socială. A mai menționat și figuri moderne precum Sf. Maximilian Kolbe, Sf. Edith Stein, Fericita Maică Tereza de Calcutta și Sf. Padre Pio.

În timpul discursului, întrerupt de mai multe ori de aplauze, Papa Benedict al XVI-lea a reamintit faptul că în secolul al XX-lea "am văzut revoluții, al căror program comun era să nu mai aștepte intervenția lui Dumnezeu, ci să ia total, în propriile mâini, destinul lumii". "Și am văzut că astfel întotdeauna un punct de vedere uman și parțial a fost luat ca măsură absolută de călăuzire. Absolutizarea a ceea ce nu este absolut, ci relativ, se cheamă totalitarism", a spus Papa din vârful dealului artificial construit cu ocazia ZMT la Marienfeld, la 27 km de Koln.

"Nu ideologiile vor salva lumea, ci doar întoarcerea la Dumnezeul cel viu, care este Creatorul nostru, garantul libertății noastre, garantul a ceea ce este într-adevăr bun și adevărat", a spus Papa. "Revoluția autentică constă simplu în întoarcerea fără rezerve la Dumnezeu, care este măsura a ceea ce este drept și care în același timp este iubire eternă. Și ce altceva ar putea vreodată să ne salveze, dacă nu iubirea?", a mai întrebat. El a recunoscut că: "Biserica poate fi criticată îndelung. Noi știm aceasta, iar Domnul ne-a spus: este o plasă cu pești buni și cu pești răi, un câmp cu grâu și cu neghină".

"Papa Ioan Paul al II-lea, care în numeroșii sfinți și fericiți a arătat adevărata față a Bisericii, a și cerut iertare pentru greșelile comise de-a lungul istoriei prin cuvinte sau fapte ale membrilor Bisericii", a continuat Sfântul Părinte. "În fond, este mângâietor faptul că există neghină în Biserică: în ciuda defectelor noastre, putem spera să ne numărăm printre discipolii lui Isus, care i-a chemat tocmai pe păcătoși", a mai spus Episcopul Romei.

"Biserica este ca o familie umană, dar în același timp este marea familie a lui Dumnezeu, prin care El formează un spațiu de comuniune și unitate ce îmbrățișează toate continentele, culturile și naționalitățile... Experimentăm chiar aici la Köln cât de frumos este să aparții unei familii vaste cât lumea, care cuprinde cerul și pământul, trecutul, prezentul și viitorul și toate colțurile pământului", a subliniat Sfântul Părinte spre finalul discursului său.

În timpul întâlnirii, o tânără din Germania și un tânăr din Țara Sfântă au prezentat "lumina Betleemului", aprinsă la locul nașterii lui Cristos la Crăciunul anului 2004. În jur de 12.000 de lumânări au înconjurat altarul, făcând din acea noapte un "festival al luminii". După întâlnire, majoritatea tinerilor au rămas peste noapte pe esplanadă, cântând cântece, discutând, legând noi prietenii și încercând să doarmă.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1037, Ultimul acces: 2024-05-18 15:56:39