Un Cardinal evreu la origini, despre vizita la sinogoga - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Un Cardinal evreu la origini, despre vizita la sinogogă

[2005-08-20]
Cardinalul Jean-Marie Lustiger consideră că vizita de ieri a Papei Benedict al XVI-lea la sinagoga din Köln nu este doar un gest de credință, ci și unul de consolare în numele poporului german. Arhiepiscopul emerit de Paris, el însuși evreu la naștere și principalul arhitect al deschiderii Vaticanului către evrei, a luat parte la istorica vizită din 19 august. "A fost un semn de consolare pe care Dumnezeu o dă poporului german și lumii întregi", a subliniat el.

A fost mâna providenței, a afirmat el, în faptul că "un Papă german i-a urmat Papei Ioan Paul al II-lea, un pas simbolic în direcția recunoașterii răului comis în trecut, dar și un semn de speranță și de iubire, care se cuvine între frați". Vizita la sinagogă nu a fost însă doar un act simbolic, afirmă Cardinalul francez. Pentru Papa a fost "un act al slujirii sale apostolice", oferind o mărturie vizibilă credinței catolice, comunității evreiești precum și lumii întregi. Cardinalul Lustiger a mai spus că Papa Benedict va continua să susțină dialogul prietenesc cu evreii. "În fața unei societăți care a uitat cele Zece Porunci, noi avem o responsabilitate comună", a spus în încheiere prelatul, referindu-se la creștini și evrei.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1107, Ultimul acces: 2024-05-18 11:36:25