ZMT a fost celebrata si la Bagdad - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

ZMT a fost celebrată și la Bagdad

[2005-08-21]
Într-un impresionant mesaj trimis Papei Benedict al XVI-lea, tinerii creștini din Bagdad îi spun că au participat spiritual la celebrarea Zilei Mondiale a Tineretului din Köln, ajunsă la a XX-a ediție. Tinerii nu au putut părăsi țara pentru a merge la întâlnirea din Germania datorită situației politice și militare complicate, precum și sărăciei. Dar aceasta nu i-a oprit de tot.

Tinerii din Bagdad au ținut o celebrare paralelă, în uniune spirituală cu Papa și cu sutele de mii de tineri de la Köln. Peste o mie de tineri, de diferite rituri catolice, dar și ortodoxe, s-au reunit în Catedrala romano-catolică din capitala Irakului. Papa a primit mesajul tinerilor cu bucurie, a declarat responsabilul cu înmânarea textului, Nunțiul Apostolic în Irak, Episcopul Fernando Filoni. "Noi, tinerii creștini din Bagdad, după o pregătire corespunzătoare, am dorit să celebrăm și noi în rugăciune, meditație și bucurie actuala Zi Mondială a Tineretului", au scris tinerii.

"Și noi ne-am adunat să îl cunoaștem pe Domnul și să îl întrebăm ce dorește de la noi în aceste momente dificile pentru țara noastră." Tinerii au spus că mesajul lui Cristos le inspiră curaj. "În timp ce dorim să transmitem salutările noastre tinerilor din Köln, vă cerem binecuvântarea apostolică", i-au mai scris tinerii Papei. "În mod spiritual suntem la Köln."

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1016, Ultimul acces: 2024-05-18 11:36:18