Slujba Arhiereasca la Catedrala Arhiepiscopala din Rimnicu Valcea in prima zi a anului 2011 - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Slujbă Arhierească la Catedrala Arhiepiscopală din Rîmnicu Vâlcea în prima zi a anului 2011

[2011-01-03]
În ziua în care Biserica Ortodoxă sărbătorește Tăierea împrejur după Trup a Domnului și pe Sfântul Ierarh Vasile cel Mare, sâmbătă 1 decembrie, slujba Sfintei Liturghii a fost săvârșită, la Catedrala Arhiepiscopală, de Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, împreună cu Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, înconjurați de un sobor de preoți și diaconi, informează arhiram.ro.
După Sfânta Liturghie a fost săvârșită o slujbă de Te Deum ca mulțumire adusă lui Dumnezeu pentru realizările din anul care tocmai s-a încheiat și au fost înălțate rugăciuni Bunului Dumnezeu în nădejdea că anul 2011 va aduce Bisericii și credincioșilor, pe lângă spor material și economic, mai multă credință și râvnă de a-L mărturisi pe Hristos cu cuvântul și cu fapta.
La final, Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim a ținut un cuvânt de învățătură despre întreita sărbătoare și a mulțumit credincioșilor pentru prezența la slujbă și i-a îndemnat să fie mai buni și mai întăriți în credință, în rugăciune și fapte bune.
La ieșirea din Catedrală, în fața Reședinței Arhiepiscopale, Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim și Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul au împărțit cadouri unui grup de copii ce le-au urat un An Nou bun.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 3860, Ultimul acces: 2024-04-25 08:08:01