Binecuvantari de biserici in Arhiepiscopia de Alba Iulia - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Binecuvântări de biserici în Arhiepiscopia de Alba Iulia

[2005-08-12]
Următoarele două zile vor marca pentru Arhiepiscopia ortodoxă de Alba Iulia binecuvântarea a două biserici. Astfel, din comunicatele primite la redacție aflăm că sâmbătă, 13 august 2005, începând cu ora 18, IPS Andrei se va afla în mijlocul credincioșilor din noua parohie Dealul Furcilor din Alba Iulia, pentru a binecuvânta lucrările de ridicare a bisericii. Slujba va avea loc la biserica de pe strada Ion Lăncrănjan, în prelungirea bulevardului Victoriei spre Pâclișa. A doua binecuvântarea va avea loc în ziua înainteprăznuirii Adormirii Maicii Domnului, adică duminică, 14 august 2005. În acea zi, IPS Andrei va sluji Sfânta Liturghie și va binecuvânta biserica din parohia Mihai Viteazul, din protopopiatul Sighișoara. Protopopul de Sighișoara, pr. Ovidiu Dan, a declarat pentru Radio Reîntregirea: "Parohia Mihai Viteazul este o parohie află la extremitatea județului Târgu Mureș, în drum spre Brașov. Este una din cele mai vechi parohii ale noastre, meleaguri care mustesc a istorie și-a sfințenie.

Același radio ortodox mai informează că Arhiepiscopia Ortodoxă Română, Filantropia Ortodoxă și Universitatea "1 Decembrie 1918" Alba Iulia au demarat zilele acestea, o cercetare privind identificarea cauzelor care duc la decizia de a apela la anticoncepționale sau de a face un avort. Cercetarea se desfășoară în Alba Iulia, Sebeș, Ighiu, Ighel, Săsciori și Crăciunel și face parte din proiectul "Pro Vita". Studiul vizează relațiile dintre tineri și atitudinea lor față de avort și folosirea anticoncepționalelor. "Pe baza rezultatelor obținute se va ști ce măsuri pot fi luate pe viitor, astfel încât tinerii să fie mai responsabili și să nu apeleze la astfel de practici...", a declarat pentru Radio Reîntregirea pr. Nicolae Ignat, consilier pe probleme sociale. (SI05-10667)

Sursa: www.MMB.ro


Contor Accesări: 1423, Ultimul acces: 2024-05-17 23:03:52