Papa Benedict al XVI-lea, "Doctor Honoris Causa" al UBB - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Papa Benedict al XVI-lea, "Doctor Honoris Causa" al UBB

[2005-08-10]
Papa Benedict al XVI-lea va deveni "Doctor Honoris Causa" al Universității "Babeș-Bolyai" (UBB) din Cluj-Napoca, aflăm dintr-un articol semnat astăzi în România Liberă de Claudiu Pădurean. Suveranul Pontif va fi reprezentat la ceremonia de decernare a titlului de către reprezentantul Vaticanului în România, Arhiepiscopul Jean-Claude Perisset, Nunțiu Apostolic pentru România și Republica Moldova.

Procedura de acordare a titlului academic a început în primele luni ale acestui an, înainte de Conclavul în care Cardinalul Joseph Ratzinger a fost ales Papă. Inițiatorul acestei proceduri a fost președintele Consiliului Academic al UBB, Andrei Marga. El a declarat că a ținut seama de opera teologică și filozofică a fostului prefect al Congregației pentru Doctrina Credinței de la Vatican, actualul Papă. Cardinalul Joseph Ratzinger a acceptat distincția oferită de instituția clujeană de învățământ, iar în acest an ar fi urmat să vină personal la Cluj ca să își primească titlul. Devenit Papă între timp, prezența sa la eveniment este acum imposibilă.

Ceremonia, fixată pentru data de 4 noiembrie, rămâne în vigoare. În locul său va fi prezent Nunțiul Apostolic. Discursul numit "laudatio" va fi susținut de Andrei Marga. Opera teologică și filozofică a lui Joseph Ratzinger va fi prezentată de către decanul Facultății de Teologie Romano-Catolică, Jozsef Marton, și de decanul Facultății de Teologie Greco-Catolică, Episcopul Virgil Bercea al Eparhiei de Oradea.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1141, Ultimul acces: 2024-05-17 21:41:15