Sedintele Consiliului si Adunarii Eparhiale in Episcopia Sloboziei si Calarasilor - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Ședințele Consiliului și Adunării Eparhiale în Episcopia Sloboziei și Călărașilor

[2009-01-15]
 Membrii organismelor de conducere executivă și deliberativă ale Episcopiei Sloboziei și Călărașilor au fost convocați în sala Amfiteatrului din clădirea Centrului Social al Eparhiei, astăzi, 15 ianuarie 2009.
Mai întâi, Consiliul eparhial s-a întrunit pentru validarea ultimelor numiri și transferări de personal bisericesc. Apoi, în Catedrala episcopal㠄Înălțarea Domnului” din Slobozia, s-a săvârșit Te Deumul, slujbă la care au participat majoritatea membrilor Adunării Eparhiale. Ședința forului deliberativ al Episcopiei a fost deschisă de președintele acesteia, Preasfințitul Părinte Episcop dr. Damaschin al Sloboziei și Călărașilor. Cuvântul ierarhului a fost succedat de întrunirea Comisiei organizatorice și de validare. Au fost făcute propuneri pentru completarea locurilor vacante ale reprezentanților Episcopiei Sloboziei și Călărașilor în Adunarea Națională Bisericească și pentru alegerea unui membru supleant din partea eparhiei în Consistoriul Mitropolitan al Mitropoliei Munteniei și Dobrogei. S-a trecut la examinarea pe comisii a rapoartelor departamentelor Centrului eparhial: administrativ-bisericesc și protocol, economic-gospodăresc, social-misionar, cultural-învățământ și mass-media. La reluarea lucrărilor în plen, au fost prezentate, dezbătute și supuse la vot referatele comisiilor. Discuțiile au fost încheiate de Preasfințitul Damaschin, care a mulțumit celor prezenți pentru disponibilitate și a subliniat că, prin implicarea lor, ședința și-a atins obiectivele pe deplin.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1399, Ultimul acces: 2024-04-29 04:39:23