Caritas Iasi: Raportarea anuala a activitatilor - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Caritas Iași: Raportarea anuală a activităților

[2008-12-21]
Raportarea anuală a activităților desfășurate în cadrul Centrelor Caritas din Iași, Roman și Bacău a avut loc miercuri, 17 decembrie 2008, la sediul Centrului Diecezan Caritas Iași. Evenimentul a fost binecuvântat cu prezența PS Petru Gherghel, Episcop de Iași. "Ca în fiecare an și anul acesta am avut bucuria de a ne revedea cu toții, marea familie Caritas: angajați, colaboratori, împreună cu păstorul Diecezei noastre și cu preoții din Iași, Roman și Bacău pentru un moment special: raportarea anuală. A fost un moment de aducere aminte a activităților desfășurate în acest an. Ne-am bucurat de o atmosferă plăcută și ne-am simțit ca într-o familie", scrie Radu Huzum pe Ercis.ro.
Cuvântul de deschidere a fost ținut de pr. Marius Adam, director executiv al Centrului Diecezan Caritas Iași. Pr. Mihai Budău, care a deținut funcția de director executiv până la numirea sa în funcția de director al Spitalului din Barticești, a adresat apoi un cuvânt de încurajare și de mulțumire. "Revederea activităților, sintetizate într-un scurt film, ne-a făcut pe toți să ne gândim că fără ajutorul bunului Dumnezeu, fără voluntarii, colaboratorii și mai ales fără spiritul de credință și de familie, multe din aceste acțiuni, îndreptate spre binele aproapelui nostru fie el sărac, bătrân, singur, fără un loc de muncă sau copii defavorizați, poate nu s-ar fi înfăptuit", se mai spune în corespondență. A urmat PS Petru Gherghel care și-a manifestat aprecierea pentru activitatea Caritasului și a acordat două medalii Anton Durcovici, una colectivului asociației iar cealaltă pr. Budău.
Fiind în pragul sărbătorii Nașterii Domnului, momentul de bilanț a fost completat de un moment de colinde, susținut de copiii de la Centrul de Plasament "Sf. Iosif ", de copiii Centrului de Resurse pentru Copii și Tineret "Don Bosco" și de copii de la Biroul de Asistență Socială Caritas Iași. "Gândul nostru de recunoștință merge acum, la sfârșitul anului, spre toți cei care într-un fel sau altul ne-au ajutat să ne desfășurăm activitățile, în special spre partenerii din țară și din străinătate, spre donatori, finanțatori, voluntari, preoții diecezei și credincioși. Am văzut că prin dialog și colaborare, prin disponibilitate și prin muncă făcută cu dragoste și credință putem să facem lumea în care trăim puțin mai frumoasă!"
(Sursa: Dieceza Romano-Catolică de Iași)
Imagini suplimentare:

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 915, Ultimul acces: 2024-05-03 16:57:44