Cardinalul Bertone in vizita la spitalul pediatric Bambino Gesu - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Cardinalul Bertone în vizită la spitalul pediatric Bambino Gesu

[2008-12-16]
Cardinalul secretar de stat Tarcisio Bertone a vizitat marți, 16 decembrie 2008, spitalul pediatric 'Bambino Gesu' din Roma, pentru a face urările de Crăciun personalului și micuților internați, informează Radio Vatican. 'În atmosfera spirituală a apropiatului Crăciun', a spus la începutul discursului său, 'această întâlnire asumă semnificația unei scurte dar intense reuniuni de familie'. Mulțumind președintelui fundației 'Bambino Gesu' pentru invitația de a vizita spitalul cu același nume, Cardinalul a mulțumit de asemenea personalului pentru serviciul prețios pe care îl aduce celor mici internați aici.
Cardinalul secretar de stat a vizitat spitalul pediatric din Roma și în calitate de mesager, așa cum a subliniat el însuși: 'Bucuria este cu atât mai mare cu cât vin pentru a vă transmite urările Sfântului Părinte Benedict al XVI-lea, care urmărește cu afecțiune munca voastră și importantele activități pe care spitalul le împlinește cu generozitate și curaj. Papa vă asigură - prin intermediul meu - de rugăciunea sa și de o specială intenție în Noaptea Sfântă, când vom contempla cu intensă emoție evenimentul uluitor al Nașterii lui Isus la Betleem'. A mulțumit, de asemenea, capelanilor din spital care oferă zilnic asistență spirituală și sprijin copiilor internați și familiilor acestora, fiindu-le aproape în momentele dificile și deseori de mare încordare, făcând în așa fel încât fiecare să simtă prezența plină de iubire a Domnului.
Citând o reflecție de Crăciun a slujitorului lui Dumnezeu Papa Paul al VI-lea, care spunea că 'de Crăciun devenim toți copii, iar acest moment este încântător', Cardinalul Tarcisio Bertone a spus: 'Cuvintele sale conțin în mod sintetic savoarea umană a acestei sărbători și bogăția ei spiritua l ă. Crăciunul nu este o sărbătoare a luminilor și un comerț cu daruri; Crăciunul creștin este memoria reînnoită a evenimentului central al mântuirii noastre: Isus Cristos, Fiul lui Dumnezeu, care s-a făcut om în sânul Fecioarei Maria; Cel care a venit pentru a doborî orice zid despărțitor și pentru a ne îndemna să cultivăm solidaritatea'. În final i-a încredințat pe toți maternei mijlociri a Maicii Domnului, și invocând apoi binecuvântarea lui Dumnezeu pentru întreaga familie a spitalului 'Bambino Gesu', le-a urat tuturor 'Crăciun Fericit!'
(Sursa: Radio Vatican)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 940, Ultimul acces: 2024-05-16 21:15:32