Craciunul este despre Cristos, nu despre daruri - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Crăciunul este despre Cristos, nu despre daruri

[2008-12-15]
Arhiepiscopul de Guatemala, Cardinalul Rodolfo Quezada Toruno, i-a chemat pe credincioși să nu reducă Crăciunul la 'un schimb de daruri' și să țină cont de faptul că 'Cristos trebuie să fie singurul punct central al celebrărilor de Crăciun'. În îndemnul său pastoral pentru Advent și Crăciun prelatul spune: 'nu se poate să reducem Crăciunul la un moment al cumpărăturilor extraordinare, la schimbul de daruri, la o sărbătoare pentru copii sau la o simplă scuză pentru celebrări profane'.
Creștinii trebuie 'să vadă timpul Adventului ca o călătorie spirituală spre Crăciun și să nu se lase înghițiți de atmosfera consumeristă a acestor vremuri'. Cardinalul a mai spus că ieslele de Crăciun trebuie să devină 'mici altare domestice, locuri de rugăciune și reflecție'. I-a încurajat pe guatemalezi să fie austeri în celebrarea Crăciunului, 'imitându-l pe Cristos, care s-a născut, a trăit și a murit în sărăcie'. 'Un bun creștin nu trebuie niciodată să cadă în moda societății consumeriste'. 'A considera lucrurile materiale superflue ca fiind necesare și a le achiziționa cu orice preț este o nouă formă de sclavie', a adăugat prelatul. 'Fie ca noi toți să găsim în această sărbătoare un alt motiv de consecvență cu credința noastră, în viața personală, familială și socială.'

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 890, Ultimul acces: 2024-05-16 21:15:36