Jerfta si Rugaciune - evocari, marturii si rugaciuni - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Jerftă și Rugăciune - evocări, mărturii și rugăciuni

[2008-11-30]
Parohia greco-catolică nr. 1 din Târgu Mureș organizează la centrul său parohial din str. Cuza Vodă nr.8, în perioada 30 noiembrie - 6 decembrie a.c., o serie de conferințe, prelegeri și mărturii, lansări de carte și film, evocând rolul BRU în Unirea de la 1 Decembrie 1918, oglindit în premisele care au facilitat actul Marii Uniri (zilele de 30 noiembrie și 1 decembrie), și credința și jertfa martirilor și mărturisitorilor Bisericii Greco-Catolice (Episcopi, preoți, călugări si credincioși), în toamna anului 1948 și urmările nefaste ale decretului 358 din 1 decembrie 1948: 'Drama unei Biserici' (zilele de 2 și 3 decembrie).
În zilele de 4 și 5 decembrie sunt organizate exerciții spirituale, pregătitoare pentru sărbătorirea hramului bisericii Sf. Nicolae, din 6 decembrie. În această biserică este găzduită o racla cu o relicvă a Sf. Nicolae, Episcopul din Myra Liciei. Conform sitului BRU.ro, această relicvă a fost primită în 2006. În acel an, în luna februarie, au fost luate trei bucăți din relicvele păstrate la Catedrala Sf. Nicolae din Fribourg, una având destinația România. Cităm din documentul de autentificare a relicvei, semnat de pr. dr. Claude Ducarroz, canonic, magistrat al Colegiului Catedralei din Fribourg: 'Sunt fericit să oferi îndrăgitei parohii greco-catolice din Târgu-Mureș, România, în numele Colegiului Catedralei din Fribourg, aceste relicve autentice ale Sfântului Nicolae, Episcop de Myra Liciei, care sunt în posesia noastră din 9 mai 1506, la cererea Papei Iuliu II. În acest semn frățesc, Colegiul Catedralei din Fribourg dorește să își manifeste comuniunea cu parohia Dvs și cu Biserica voastră, în recunoștință pentru fidelitatea voastră eroică și în încurajare pentru minunata voastră renaștere. Fie ca Sfântul Episcop de Myra Liciei, venerat atât în Orient cât și în Occident, să ne ajute să creștem pe drumul reconcilierii între toți creștinii, în diversitatea culturilor și în unitatea credinței prin legătura iubirii.'
(Sursa: BRU.ro)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 925, Ultimul acces: 2024-05-17 14:01:55