In urma apelor - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

In urma apelor

[2005-07-27]
La cateva zile de la inundatiile din Vrancea, oamenii au inceput sa-si reia activitatile: cei care nu au fost afectati, continua munca pamantului, iar cei care au indurat potopul de ape, au iesit la marginea satului sau in drum sa-si spele lucrurile care s-au imbibat cu noroi.

La Nanesti, oamenii au iesit cu mobila pe drumul judetean, dormind in carute sau pe un fotoliu ud deoarece in case apa era prea mare (acolo unde casele erau prea joase) sau peretii anuntau sa se darame. Gospodariile celor din zona au fost destul de mult afectate, insa fratii nostri au fost ocrotiti providential de Cel ce are in grija totul. Doar doua familii adventiste au ramas fara casa, iar alte gospodarii au fost inundate. Planul nostru de interventie a avut ca scop ajutorarea celor care sunt in nevoie, indiferent de religie.

In unele zone (Radulesti, Mircesti, Nanesti), apele au inceput sa scada, iar satenii au inceput sa-si scoata namolul de prin gradini si case. La Ramniceni, apa inca mai persista in unele zone. Drumul spre Namoloasa este inundat, dar cei de acolo au fost ocrotiti in mod deosebit de mana Domnului. Doar cateva gospodarii de la marginea satului au fost inundate.
Pericolul ce exista acum in zona este cel al epidemiilor, foarte multe animale au murit, iar oamenii nu sunt protejati corespunzator ca sa faca fata microbilor, broastelor si lipitorilor ce sunt peste tot.

Joi, o echipa de pompieri a sosit din Cehia pregatita cu utilaje speciale sa scoata apa din casele afectate de inundatii. Acest program a fost sponsorizat de ADRA International. Inca din seara sosirii, oamenii si-au inceput treaba si vor sta in zona pentru o saptamana.

Doresc sa multumesc tuturor celor care au sunat si s-au interesat de situatia celor afectati din aceste zone, celor care au venit personal sa imparta alimente sau haine, celor care au sunat de peste hotare ca sa intrebe ce pot face pentru acesti oameni. Au fost multi frati care i-au sprijinit pe cei afectati cu tot ce au putut, frati din zona sau de la distante mari. Pentru ca n-as vrea sa omit pe nimeni din cei care s-au implicat in toata aceasta perioada, nu voi da nume.

Va multumesc, fratilor, ca ati simtit alaturi de cei in nevoie. E important sa stii in astfel de momente, cand nu ai casa sau tot avutul este in namol, ca totusi cineva se ingrijeste de tine si vrea sa te ajute. Este esential ca in astfel de clipe grele sa nu ramanem indiferenti la nevoile oamenilor.

Domnul sa va binecuvanteze pe fiecare in parte!

Alina Mohorea

Sursa: www.Intercer.ro


Contor Accesări: 1781, Ultimul acces: 2024-05-04 05:23:44