528 de ani de la batalia dusa la Valea Alba de ostirea condusa de voievodul Stefan cel Mare si Sfant cu armata turca - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

528 de ani de la batalia dusa la Valea Alba de ostirea condusa de voievodul Stefan cel Mare si Sfant cu armata turca

[2005-07-26]
In acest context, la troita ridicata in padurea de langa manastirea Razboieni a avut loc sambata o slujba de pomenire. De asemenea, duminica s-a savarsit o slujba de pomenire la manastirea Razboieni, precum si la monumentul ridicat in apropierea acestui sfant lacas. Maica stareta Acachia Caus ne ofera detalii: ?Sambata, inainte de Duminica, mergem la ora 12.00 la troita, in padure, unde a fost chiar lupta, acolo fiind tinta de lupta. Mergem acolo cu preotul nostru de la manastire si cu preotii din parohiile din jur si facem o pomenire pentru morti. A doua zi facem Sf. Liturghie, iar dupa aceea facem, in curtea manastirii, unde este cimitirul eroilor, un parastas?.
Lupta de la Razboieni a ramas in istorie ca una dintre cele mai grele purtate de voievodul Stefan pe parcursul domniei sale si ca una dintre putinele batalii pierdute. Pentru cinstirea eroilor cazuti in lupta Binecredinciosul Voievod Stefan cel Mare si Sfant a poruncit sa fie ridicata la Razboieni o biserica.

Sursa: www.MMB.ro


Contor Accesări: 1944, Ultimul acces: 2024-05-01 01:49:42