Ajutoare de la Iasi pentru sinistratii din judetul Bacau - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Ajutoare de la Iasi pentru sinistratii din judetul Bacau

[2005-07-26]
Cateva sute de familii din judetul Bacau care au suferit de pe urma inundatiilor vor primi in cursul zilei de astazi ajutoare din partea credinciosiilor din parohia "Nasterea Maicii Domnului, Sf. Prooroc Ilie si Sf. Nectarie", din Iasi, precum si a celor din parohia "Sf. Cuvioasa Parascheva", din comuna Focuri, judetul Iasi. Ajutoarele constau in special in cereale, produse alimentare de baza, pãturi si obiecte de imbracaminte. Pr. Petru Lehaci, parohul bisericii "Nasterea Maicii Domnului, Sf. Prooroc Ilie si Sf. Nectarie", din Iasi ne ofera detalii: "Noi am venit de la Iasi, de la Focuri, cu trei masini de ajutoare, constand din 18-20 tone de cereale, porumb si grau, aproximativ 8-9 tone de haine, lenjerie, paturi, plapume, si alte alimente: ulei, zahar, orez, faina, conserve si asa mai departe. Aceste ajutoare s-au strans din bunavointa enoriasilor nostri. A fost o fratie intre cele doua parohii si am procedat in a colecta cerealele cat si hainele si alte alimente, atat in parohia noastra la Iasi, unde avem biserica in constructie, cat si in parohia Focuri. Pr. Petru Lehaci a mentionat si modul in care vor fi distribuite aceste ajutoare: "In jur de 12 familii in Onesti, 300 familii in Casin si aproximativ 125 de familii la Gura Vaii. Aceste ajutoare le vom preda in cursul zilei de astazi si vor ajunge la cei napastuiti de soarta. Pe langa cele ce am amintit avem si 30 coli de tabla de zinc pentru a le dona la familiile de aici, care sa fie de mare ajutor atuci cand se va ridica prima casa de aici sa fie la cea familie unde sunt copii mai multi, sa fie aceste materiale donate din partea noastra."
In sprijinul sinistratilor de pe urma inundatiilor au venit si cateva parohii din cadrul Protopopiatului Iasi II. Prin bunavointa credinciosilor, in cadrul colectei organizate de biroul de asitenta sociala al protopopiatului, s-au strins alimente si alte bunuri care vor fi transportate maine spre parohiile Gaioasa si Cotamba, din judetul Bacau. De asemenea, o parte din alimente vor ajunge la tabara Ciric, din Iasi, unde in zilele urmatoare sunt asteptati circa 200 de copii din zonele afectate de inundatii. Andreea Ghetu, seful biroului de asistenta sociala din cadrul Protopopiatului Iasi II ne-a oferit mai multe detalii: "S-au adunat alimente, apa foarte multa, un frigider, urmeaza sa mai apara si un televizor, haine, paturi, asternuturi. Avem aici si saltele. O parte din alimente au fost transportate la tabara de vara de la Ciric, vor fi cazati 200 de copii ale familiilor sinistrate."
Tot in cadrul Protopopiatului Iasi II, cercurile pastorale au organizat colecte de cereale si alimente, bunurile fiind deja transportate catre parohii din judetele Bacau si Vrancea.

Sursa: www.MMB.ro


Contor Accesări: 1799, Ultimul acces: 2024-05-01 01:49:23