Nuntiul Apostolic a primit titlul de cetatean de onoare al Municipiului Iasi - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Nunțiul Apostolic a primit titlul de cetățean de onoare al Municipiului Iași

[2017-10-16]
Nunțiul, cetățean de onoare al Iașiului
16.10.2017, Iași (Catholica) - Excelența Sa Miguel Maury Buendía, Nunțiu Apostolic în România și Republica Moldova, a primit titlul de cetățean de onoare al Municipiului Iași, în cadrul evenimentului „Seara Valorilor”, care s-a desfășurat sâmbătă, 14 octombrie 2017, în Sala „Vasile Pogor” a Primăriei Municipiului Iași, la ora 17.00. Tot la acest eveniment, PS Petru Gherghel a fost onorat cu premiul „Centenar”.
La evenimentul „Seara Valorilor” au participat Mihai Chirica, primar al Municipiului Iași, Maricel Popa, șeful Consiliului Județean Iași, ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, Marian Șerbescu, prefect al județului Iași, alături de alte aproximativ 200 de persoane din diferite domenii de activitate, șefi de instituții, personalități culturale și religioase, oameni de afaceri și politicieni etc. Printre aceștia au fost prezenți și din partea Bisericii Romano-Catolice: IPS Miguel Maury Buendía, Nunțiu Apostolic și ambasador al Sfântului Scaun în România, PS Petru Gherghel, Episcop de Iași, și Mons. dr. Benone Farcaș, rector al Institutului Teologic „Sfântul Iosif” din Iași.
Primarul Mihai Chirica a oferit titlul de cetățean de onoare la cinci personalități, oferirea titlurilor fiind decisă în ședința Consiliului Local din 29 septembrie 2017, dar și diferite premii celor care s-au remarcat prin diferite realizări deosebite în domeniile culturii, educației, științei, artei, economiei sau implicării civice. Unul dintre principalele evenimente ale „Sărbătorilor Iașului”, „Seara Valorilor” a fost organizat în seara de sâmbătă, 14 octombrie 2017, la Sala „Vasile Pogor” a Primăriei Iași, gala fiind organizată și în contextul Centenarului, ocazie cu care Primăria a acordat 13 premii diferitor personalități care au avut un rol deosebit în promovarea Iașiului, în ultimii 100 de ani.
Printre cei omagiați au fost și IPS Miguel Maury Buendía, care a primit titlul de cetățean de onoare al Municipiului Iași, alături de alte patru personalități, iar PS Petru Gherghel a primit premiul „Centenar”. (pr. Adrian Blăjuță pentru Ercis.ro)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 804, Ultimul acces: 2024-04-18 00:13:24