Ecouri on-line ale beatificarii episcopului Anton Durcovici - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Ecouri on-line ale beatificării episcopului Anton Durcovici

[2017-12-09]
Ecouri on-line
09.12.2017, Iași (Catholica) - La Editura Sapientia din Iași a apărut recent cartea Ecouri on-line ale beatificării episcopului Anton Durcovici, editată de pr. dr. Fabian Doboș. Cartea apare colecția „Creștinism în contemporaneitate”, în formatul 14Ś20, are 276 pagini și poate fi procurată de la Librăria Sapientia (www.librariasapientia.ro), precum și de la celelalte librării catolice din țară la prețul de 20 lei.
Editarea documentelor privitoare la istoria catolicilor din Moldova a reprezentat pentru Departamentul de Cercetare Istorică al Episcopiei Romano-Catolice de Iași o prioritate de prim rang, încă din 1999, anul înființării sale. Conștienți de faptul că scripta manent, prin această lucrare dorim să readucem în atenția cititorilor evenimentul special pe care Dieceza de Iași l-a trăit la 17 mai 2014, zi în care Episcopul martir Anton Durcovici a fost beatificat pe stadionul „Emil Alexandrescu” din Iași.
Prezenta lucrare are la bază un manuscris întocmit la sfârșitul lunii mai 2014 de către biroul de presă al Episcopiei Romano-Catolice de Iași. Autorul manuscrisului este Andrei Stolnicu, iar titlul: Beatificarea episcopului martir Anton Durcovici. Iași, 17 mai 2014. Revista Presei: 31 octombrie 2013 – 21 mai 2014. Manuscrisul, care acum se află în Arhiva Episcopiei, cuprinde 236 de pagini și conține aproape toate articolele privitoare la beatificarea episcopului Anton Durcovici publicate on-line, din momentul în care Sfântul Părinte Papa Francisc și-a dat acordul pentru beatificarea episcopului martir (31 octombrie 2013) până la data de 21 mai 2014.
Dorim, așadar, să edităm acest manuscris pentru a repropune cititorilor personalitatea și exemplul de sfințenie dat de acest fericit. Un al doilea motiv, la fel de important, este faptul că mediul on-line este mai puțin sigur în privința păstrării informațiilor. Într-adevăr, căutând pe site-urile respective, unele articole din manuscris, nu au mai fost găsite. În acest sens, prezenta lucrare cuprinde doar traducerea articolelor negăsite. Articolele editate în volumul de față au fost scrise în șapte limbi. Un sincer mulțumesc adresez traducătorilor care cu deosebită bucurie și-au oferit disponibilitatea de a colabora la publicarea acestui volum: Iulian Echert (engleză, franceză); Mariana Monica Pereși (germană); Laurențiu Frâncu (italiană); Delia Antoanela Cimpoeșu (spaniolă); Andrea Dobeș (maghiară).
La împlinirea a trei ani de la beatificarea Episcopului martir al Diecezei de Iași, se cuvine să înălțăm gândul nostru de mulțumire către Dumnezeu, care a făcut posibilă o astfel de sărbătoare, și parcurgând paginile acestui volum să luăm exemplu de tărie creștinească de la cel care a fost și este pentru orice creștin autentic un imbold în trăirea credinței. (pr. dr. Fabian Doboș pentru Ercis.ro)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 999, Ultimul acces: 2024-03-28 09:44:48